skapa ditt eget ego!


De är otroligt jobbigt att va tjej i dagens samhälle idag med krav,press och hets från omvärlden men också från oss själva.

Vi pumpas dagligen med information om hur man ska se ut!

Vi får se de på tv, filmer, tidningar, i affärer till och med när vi är små får vi in den informationen när vi leker med barbie. och de ska va en bra leksak?

 

Som tjej i Sverige ska man som normen:

 

- ha en perfekt hy

- storlek som barbie, fast de motsvarar en 5 årig flicka

- en platt mage och ben som madonnas

- en vrålsnygg pojkvän som gärna är några år äldre

- nya kläder, jämt!

- alltid vara upptagen, med de menar jag att man alltid ha någonting planerat med andra ord ett otroligt spännande liv.

 

Hur har de kunnat bli så? Varför ska just tjejer se ut så här? Är de någonting att sträva efter?

 

De låter som huvudroll i tv-serien The Hills . men i själva verket är de inte så för de är jätte jobbigt att hela tiden ha koll på vad man äter, träna regelbundet, Va hungrig stor tid på dygnet, aldrig glömma tvätta ansiktet, ha råd med alla dom där nya kläderna!

man måste kunna skilja på verklighet och tv-serier, men vist blir man lite blind och provocerad? Och de är de dem vill att man ska bli, dom överdriver nästan allting för att de just ska bli sån där blind effekt så att vi inte kan sluta titta.

För de är inte desamma som i vanlig livet, skådespelarna är inte så här i verkligheten och de är inte många andra som är så heller. Dom måste träna jätte mycket för att kunna få den där drömkroppen och de där håret som vi står och fixar i flera timmar och som ser så himla enkelt och snyggt gjort på dom, har ju riktiga proffs gjort.

 

Vi står framför spegeln och letar efter den där geting midjan och upp snosiga brösten de där långa smala benen och en perfekt hy. Men varför ska man se ut som en barbie? Hur har de kunnat bli så att man ska se ut så för att vara snygg och duga?

Jag tycker om vi skulle ge mer kommentarer så skulle alla få bättre självförtroende och inte trycka ner andra för att man själv mår dåligt, hur svårt kan de vara att slänga ur sig "va söt du var idag" eller "skit snygg tröja". man är inte bästisar för att man ger en kommentar till någon! så ge mer kommentarer :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback